~~KiSaH HidUp P.RaMLee SeBeLuM BeLiAu MeNinGGaL DuNiA~~

Monday, February 14, 2011

|
~~ASSALAMUALAIKUM PEMBUKA BICARA ~~
okep..hahahahhaha...
dah lama aku x update blog...
arini baru ada kudrat hohoho...

okep...arini..aku nak citew serba sikit pasal ALLAHYARHAM TAN SRI P.RAMLEE





okep..nama betul beliau kat surat beranak..
Teuku Zakaria b Teuku Nyak Puteh @ ramlee puteh
beliau dilahirkan kat pulau pinang pada tarikh 22 mac 1929...
macam yg kita sume tau..yg die ni....
hebat dalam bidang lakonan,pengarah,penebit filem,penyanyi dan hebat dalam penulisan lirik mahupun skrip...

okep entry kali ni...pasal perjalanan n kesusahan hidup beliau sebelum mehembuskan nafas yg terakhir
yg di mana...beliau dipulau oleh masyarakat,kawan2 dan syarikat seninya...
aku akan letakkan 1 video utk korang tonton dan selami keperitan beliau sebelum mehembuskan nafasnya yang terakhir...

info ringkas : penerimaan masyarakat terhadap beliau dan kerjaya seninya dan keluhan isi hatinya...
                  





maybe ada yang dah tgok video ni...hahahhahahahaha...
pape pon...aku nak tunjuk gak...x kira...akakakakakakakkakakakaa....



adios~~

Assalamualaikum dan bye2...hohoho...

8 comments:

Encik Blogger said...

sedih aku tgk kisah hidup Tan Sri P. Ramlee kt HIstory channel ari tu... time dah meninggal baru sume sebok nk bagi pangkat sume.. dah hilang baru terasa.. time masih ade??

putERi-kAtEk said...

hurmmm.... ini blog kuku kah? hahaha

kukuketulang said...

btol tu encik blogger :)
adat manusia...orang kalau dah xde..baru nak agung2kan...kalau masih ada????hmmm....:)

kukuketulang said...

a ah awin =))=))=))
ahahahahhahahahhahhaahahhaa....
jgn ckp pape =))=))=))

~ch@wi~ said...

sedih btl tgk video ni...mmg btl2 trase kehilangan p.ramlee ni wlopon x pnh jmpe dpn mata...

Aina said...

Lagu-lagu, cerita-cerita arwah semuanya tak pernah bosan dengar. ada aura :)

Encik Blogger said...

katek ade disitu..~ hehe

Anonymous said...

sedih...nya.....tengok wayang nie...sampaikan menitis air mata sia....

RnR BloGGerS


JeJaK MaNuSiA CoMeL

~RnR KuKu~


ShoutMix chat widget

Followers

Tentang KuKu

My photo
nak lempang sorang2 ley x :|
Powered by Blogger.